Запис вебінару «Твори (дитячу книжку) як… Ісол»

 Хто шукає ідеї до дитячих книжок? Хто прагне новизни? Хто готовий експериментувати?

Ось прекрасне заняття — «Твори (дитячу книжку) як… Ісол». 

Що чекати від заняття:
Хто така Ісол та чому знайомитися з її творчістю зараз?
Ісол — це аргентинська авторка-ілюстраторка, яка отримала найвищу винагороду в галузі дитячої літератури: премію імені Астрід Ліндґрен. Також вона очолювала короткі списки премії Ганса Крістіана Андерсена. Книжки Ісол неодноразово обирали кращими книжками Болонського ярмарку дитячої книжки. В її списках і винагорода Golden Apple, що дається за кращі книжки-картинки. Творчість Ісол часто порівнюють з відомими новаторами дитячої книжки Еріком Карлом та Морісом Сендаком!

Ісол майстерно працює з смішними та дивкуватими сюжетами; вона часто звертається до наїву та абсурдизмів, які є абсолютним must для дитячої книжки. Вона пропрацьовує ситуації, які ми з вами часто проговорюємо в своєму колі спілкування, але рідко вписуємо в дитячі книжки. Її творчість — найкращий приклад нестандартного мислення.
Чому ми маємо так творити?

Сьогодні, коли в світі так багато уваги до України, дитяча книжка є невід‘ємним культурним амбасадором. Творити і писати свіжі нестандартні історії з України — наш обов‘язок.
З досвіду співпраці з американськими літагентами я довідалася, що стандартні побутові історії вже мало цікавлять англомовний ринок (звісно, я не говорю про історії про війну!), тому треба шукати інших/ новіших/оригінальніших рішень.

Як проходитиме заняття?
1. На занятті ми розглянемо до 10 книжок Ісол.
2. Ми проаналізуємо якісні кейси. Ми поміркуємо, що саме варто запозичити та синтезувати.
3. Ми отримаємо завдання «кради як митець», що дозволить нам активізувати отриманні знання та створити свій власний текст.

Course Information

Курс Instructor

Оксана Лущевська Оксана Лущевська Author

Повний доступ

500.00

Цей курс не має будь-яких розділів.

Коментарі закриті.